PŘEČTĚTE SI VŠE O TOPNÝCH FÓLIÍCH

new_header_uvod

 

O TOPNÝCH FOLIÍCH

Topná folie: úsporné a ekonomické vytápění 21 století

topne_01Již pár let musí být každý nově zkolaudovány dům v energetické třídě A1. Tento fakt kompletně vyvrací mylnou teorii že elektrické vytápění je drahé nebo nerentabilní. Na elektrické podlahové vytápění stačí mnohem menší celkový topný příkon. Infračervené topení pomocí fólií HEAT DECOR Vám ušetří až 60% energie oproti konvenčním ohřívačům. Tenká ale vysokovýkonná fólie může být nainstalována pod anhydritovým nebo betonovým potěrem a díky své tloušťce 0,55 mm může být také instalována přímo pod plovoucí podlahou, což je výhodné v případě rekonstrukcí, kdy při požadavku na podlahové vytápění není třeba bourat podlahy apod..

Díky této revoluční technologií dosáhnete příjemný pocit tepla po celé ploše podlahy s přesným regulováním teplot v každé místnosti a zároveň si budete užívat výhod, které přináší zdravé infračervené topení.

Co je to Infračervené teplo z topné folie ?

Jedná se v podstatě o obdobu slunečního záření které je neškodlivé, ale zároveň důležité pro zdravé organismy.

Infračervené záření je proces, při kterém se teplo z tepelného zdroje čímž jsou uhlíkové topné folie nebo infrapanely šíří prostorem ve formě infračervených paprsků. Při dopadu paprsků infračerveného vlnění na jiné pevné těleso se mění toto záření v tepelnou energii a hmota tělesa je intenzivně ohřívána.

 

Tento způsob vytápění je úsporné také díky tomuto faktů:

Infra topení taktéž ohřívá člověka který je v místnosti a to bez zprostředkovaní přenosu tepla vzduchem. Díky tomuto efektu můžeme nastavenou teplotu v prostoru snížit o 1 až 2 °C celsia a budeme pociťovat stejný tepelný efekt jako při vytápění radiátory nebo běžným podlahovým vytápěním pomoci ohřáté vody v hadicích. Při nastavení prostorové teploty o 1 až 2 °C nižší ušetříme 6 až 12 % na spotřebě energie.

V případě vytápění pomoci „radiátorů“ a konvektorů teplý vzduch který proudí v místnosti víří v prostoru prach což může mít negativní dopad pro alergiky a astmatiky.

 

Kouzlo revoluční uhlíkové technologie vytápění HEAT DECOR  prezentační video zde

POPIS NOVÉ TOPNÉ FÓLIE  / HD-G

Bod 1 - MĚDĚNÁ SBĚRNICE

Měděná sběrnice slouží jako převodník elektrického proudu.

Bod 2 - STŘÍBRNÁ VRSTVA

Nano vrstva stříbra zaručuje kvalitní a bezeztrátové propojení měděné sběrnice a uhlíkové vrstvy

Bod 3 - PET FÓLIE - NOSNÁ FÓLIE

Tento plast z polyethylentereftalátu (PET) plní několik funkcí:

  • ochrana proti mechanickému poškození,
  • požární ochrana díky své vysoké tepelné odolnosti,
  • ochrana proti pronikání vodní páry a plynů,
  • zařízení, které umožňuje propojení všech prvků fólie v homogenní celek.

Stříbrná vrstva účinně propojuje měděné pásky sběrnice s uhlíkovým pásem.

Bod 4 - UHLÍKOVÝ PÁS

Jedná se o základní "vytápěcí" materiál topné fólie vyrobený s použitím nano technologií, který se skládá z drobných částic o velikosti 1-500 mikrometrů. Konečné složení uhlíkové pasty má vliv na topnou výkon fólie.

Bod 5 - MÍSTO PRO STŘIHÁNÍ FÓLIE

V tomto místě lze dělit nůžkama topnou fólie na potřebné délky jednotlivých pásu. Dělení na délku je možné každých 12,5cm .

 

Plná záruka pro podlahové krytiny :

Topná fólie z produkce Heat Decor je jediná, která byla testována předními výrobci podlah jako Classen, Weninger, Arbiton nebo Boen & Bauwerk a obdržela jejich doporučení. Tím je zajištěno zachování plné záruky na podlahy a topný systém Heat Decor. Další výrobci, kteří schvalují i ​​použití topných fólií a zachování plné záruky jsou:

Plná záruka pro podlahové krytiny :

Topná fólie z produkce Heat Decor je jediná, která byla testována předními výrobci podlah jako Classen, Weninger, Arbiton nebo Boen & Bauwerk a obdržela jejich doporučení. Tím je zajištěno zachování plné záruky na podlahy a topný systém Heat Decor. Další výrobci, kteří schvalují i ​​použití topných fólií a zachování plné záruky jsou

Plná záruka pro podlahové krytiny :

Topná fólie z produkce Heat Decor je jediná, která byla testována předními výrobci podlah jako Classen, Weninger, Arbiton nebo Boen & Bauwerk a obdržela jejich doporučení. Tím je zajištěno zachování plné záruky na podlahy a topný systém Heat Decor. Další výrobci, kteří schvalují i ​​použití topných fólií a zachování plné záruky jsou

Venifloor, AB Logic, Swiss Krono, Egger, Barlinek, ClassenKronospan a dalši( podrobnosti zde )  



 

NOVÝ LETÁK  TOPNÝCH FÓLIÍ HEAT DECOR KE STAŽENÍ ZDE:

 letac_icona

 

Jak vznikají topné fólie?  Shlédněte prezentační video zde

 

 

VÝHODY TOPNÝCH FÓLIÍ

Kompletní informace zde.

SPECIFIKAČNÍ TABULKA TOPNÝCH FÓLIÍ HD-G

 tabulka-topne-folie-HD-G-web

 

tabulka-HD-EPL-web

 

SPECIFIKAČNÍ TABULKA TOPNÝCH FÓLIÍ HD-PRO 

tabulka-HD-PRO-web 

MOŽNOSTI INSTALACE

Kompletní informace zde.

 

MOŽNOSTI REGULACE

Mezi velkou výhodu tohoto typu topení patří velmi přesná regulace teploty každé regulované místnosti pomoci digitálního termostatu s podlahovým čidlem. Díky přesné regulaci jednotlivých místnosti šetříme energii a integrované podlahové teplotní čidlo hlídá bezpečnou teplotu podlahy aby nedošlo k jejími přehřátí v případě otevřeného okna apod.

V nabídce máme níže uvedené termostaty a samozřejmě je tu i možnost dodání jiných termostatu dle požadavku klienta.
Pro náročnější klienty zde máme regulaci topení a taktéž ovládání celé domácností pomoci systému LOXONE který patři mezi špičku chytré a inteligentní domácnosti.

 

Termostat digitální s podlahovým čidlem

Digitální termostat bílý HD-T1000/W  nebo černý HD-T1000/W

 regulace_01regulace_02

 

Termostat digitální ovládaný mobilní aplikaci přes síť WiFi s podlahovým čidlem (HD-T500/B WiFiHD-T500/W WiFi

913-1_full-hd-t500wifi-front-czarny-termostat-pokojowy-termostat-do-ogrzewania-podlogowego-termostat-wifi883-2_full-hd-t500wifi-front-bialy-termostat-pokojowy-termostat-do-podlogowki-termostat-wifi

Ovládání a nastevení termostatu je možno provádět v domácí síti WiFi nebo z keréhokoliv místa přes internet a mobilní aplikace

Smart Life nebo Tuya Smart  pro iOS / Android (podpora hlasového ovládání přes Amazon Echo a Google Home)
Stáhněte si aplikaci:

Tuya Smart   thuya_smart

Aplikace_App_Store

Aplikace_Google_play

Smart Life smart_life

Aplikace_App_Store

Aplikace_Google_play

 

LOXONE – inteligentní dům

Umožnuje nejen ovládat přesně a plně automaticky topení ale ovládat můžete také stínicí techniku, světla, bránu a garáž vrata, zabezpečení domova a klimatizaci a mnoho dalších zařízení a spotřebičů. Více na https://www.loxone.com/cscz/chytry-dum/

 

regulace_05

Katalog HEAT-DECOR online k prohlédnutí

katalog_CZ